У недељу, 18.07.2021.г. свечаном доделом награда и признања пала је завеса на Трећи међународни сусрет варошких позоришта ТАКОВСКЕ ЦВЕТИ

Повеља ДРАГОЉУБ ДРАШКО ОБРЕНОВИЋ, коју Милановачко позориште додељује истакнутим члановима, за нарочити допринос и дугогодишњи рад, ове године припала је ДРАГУ МАКСИМОВИЋУ.

Одлуком жирија у сенци (жири публике) награда за најбољу представу припала је УКЦ Смедеревска Паланка за представу ЕПИТАФ (Дора Делбјанко) у режији Мирослава Петровића.

Одлуком стручног жирија, Иване Димић Цици, драматурга, добитнице НИНОВЕ награде, дугогодишње управнице Атељеа 212 и директорке драме у Народном позоришту награђени су:

Најбоља млада глумица…….. Дуња ВУЈАТОВИЋ у улози Оне у представи „Ау што је то добар пос’о“ (по тексту Мирољуба Надовића Рикија, режија Огњен Тодоровића) Аматерског драмског студија ДАСКЕ из Лакташа, Република Српска- Дуња Вујатовић имала је веома занимљиву малу улогу ђаволове помоћнице у представи из Лакташа. Направила је одличну минијатуру веома сведеним средствима и врло вешто.

Најбоља глумица………….Анђела ПОПАДИЋ у улози Раде хигијеничарке у представи „Ау што је то добар пос’о“ (по тексту Мирољуба Надовића Рикија, режија Огњен Тодоровића) Аматерског драмског студија ДАСКЕ из Лакташа, Република Српска.- Анђела Попадић одиграла је непретенциозну, ведру и комичну Раду хигијеничарку која се ненадано нашла у њој неразумљивом сукобу између критичара и глумице у представи „Ау што је добар то пос’о“. Добар драмски заплет, компактна режија и дисциплинована глума веома су допринели да Анђела направи упечатљиву улогу.

Најбољи глумац……………Мишел КАПЛАРЕВИЋ у улози Пере Митића, давитеља, у представи „Давитељ против давитеља“ (Небојша Пајкић и Слободан Шијан) позоришта „Раша Плаовић“ са Уба, у режији Душка Ашковића.- Мишел Капларевић је комичну улогу Пере давитеља направио оригинално, штедљивим средствима, без икаквих претеривања у експресији, приказујући тачно психолошки развој лика и стога елегантно и уверљиво.

Најбоља представа………….. „Давитељ против давитеља“ (Небојша Пајкић и Слободан Шијан) позоришта „Раша Плаовић“ са Уба, у режији Душка Ашковића.„Давитељ против давитеља“ позоришта „Раша Плаовић“ са Уба био је уигран и стилски уједначен. Позната филмска крими прича вешто је преточена у узбудљиву позоришну инсценацију са складном игром великог ансамбла. Данас када су ансамбл представе ретке и у професионалним позориштима, ансамбл са Уба својим ентузијазмом показује да је против епидемија вируса, страха и малодушности најбоље борити се позориштем и културом.

Честитке награђенима, велико хвала свим учесницима, хвала публици која је из вечери у вече потврђивала зашто је Горњем Милановцу био потребан фестивал овог типа. Велико хвала и нашем драгом пријатељу Драгом Ивићу (дипломираном продуценту и позоришном критичару) из чијег пера су потекле реченице за незаборав.

Видимо се следеће године!