Због великог интересовања представа ПОЛИЦАЈЦИ (Славомир Мрожек, превод Петар Вујичић) у режији Бранка Кнежевића биће одиграна и 8. јуна, са почетком у 20 часова, на Малој сцени Милановачког позоришта. У представи играју Иван Пантовић, Бранко Кнежевић, Предраг Лошић, Бранко Недељковић, Надица Симић и Ђорђе Петровић. Места можете резервисати на контакт телефон 065/636-02-09. Милановачко позориште се придржава свих препоручених мера против актуелне епидемије, маске су обавезне, а број места је ограничен.

Опширније

Званично је отворен конкурс за пријаву на Трећи међународни сусрет варошких позоришта ТАКОВСКЕ ЦВЕТИ.Фестивал је такмичарског карактера и одржаће се од 12-18. јула 2021. године у Горњем Милановцу. Право учешћа на конкурсу имају непрофесионална позоришта из Републике Србије, Републике Српске и аматерске позоришне трупе из региона. Конкурс је отворен до 20. јуна 2021, а учесници могу да пријаве једну представу. Пријава представља попуњен званични формулар Сусрета и снимак представе са којом се конкурише. Пријаве слати електронским путем на milanovackopozoriste@gmail.com или поштом на адресу организатора: МИЛАНОВАЧКО ПОЗОРИШТЕ, Милоша Великог 32а, 32 300 Горњи Милановац. Учеснике Сусрета организатор ће објавити до 25.6.2021. године. За све додатне информације, као и за званични формулар пријаве на конкурс

Опширније

Са великом радошћу вас обавештавамо да ће се нашем репертоару придружити представа ПОЛИЦАЈЦИ по тексту Славомира Мрожека (превод Петар Вујичић), у режији Бранка Кнежевића, који је осмислио сценографију и одабрао музику. Костимограф је Олгица Милуновић, мајстор сцене и реквизите је Милан Аћимовић. У представи играју: Иван Пантовић – шеф полиције Предраг Лошић – полицијски наредник, провокатор Бранко Кнежевић – затвореник, ађутант Бранко Недељковић – генерал Надица Симић – жена наредника, провокаторица Ђорђе Петровић – полицајац Генерална проба је заказана за 24.5.2021. од 20 часова, претпремијера за 25.5.2021. од 20 часова, а ПРЕМИЈЕРА за 27.5.2021. такође од 20 часова. Резервација места: 065/636-02-09 Број места је ограничен, а маске су обавезне (сходно

Опширније

Глумци Милановачког позоришта су у суботу, 10.10.2020. године на Великој сцени КЦГМ (у Дому културе), одиграли ТАРТИФА (Ж. Б. П. Молијер) у режији Бранка Кнежевића. Представа је била хуманитарног карактера и сав прикупљен новац од продаје улазница је уплаћен на рачун за лечење мале Анике Манић.Хвала дивној публици која је поделила са нама радост игре и помогла нам да и ми дамо свој скромни допринос за нешто најважније- дечји осмех!

Опширније

Дугоочекивана дуодрама ЛАБУДОВА ПЕСМА (А. П. Чехов, Сократова одбрана и смрт- Платон) премијерно је изведена 1. октобра 2020. године. У улози Светловидова/Сократа нашао се Бранко Кнежевић, а Никиту/Мелета тумачи Милан Аћимовић. Адаптацију, сценографију и режију потписује Бранко Кнежевић, костиме је обликовала Биљана Кнежевић, мајстори тона и светла су Горан Драгутиновић и Виктор Вујић, мајстор сцене је Милан Аћимовић, а реквизитерка је Гордана Милетић.

Опширније