Глумци Милановачког позоришта су у суботу, 10.10.2020. године на Великој сцени КЦГМ (у Дому културе), одиграли ТАРТИФА (Ж. Б. П. Молијер) у режији Бранка Кнежевића. Представа је била хуманитарног карактера и сав прикупљен новац од продаје улазница је уплаћен на рачун за лечење мале Анике Манић.Хвала дивној публици која је поделила са нама радост игре и помогла нам да и ми дамо свој скромни допринос за нешто најважније- дечји осмех!

Опширније

Дугоочекивана дуодрама ЛАБУДОВА ПЕСМА (А. П. Чехов, Сократова одбрана и смрт- Платон) премијерно је изведена 1. октобра 2020. године. У улози Светловидова/Сократа нашао се Бранко Кнежевић, а Никиту/Мелета тумачи Милан Аћимовић. Адаптацију, сценографију и режију потписује Бранко Кнежевић, костиме је обликовала Биљана Кнежевић, мајстори тона и светла су Горан Драгутиновић и Виктор Вујић, мајстор сцене је Милан Аћимовић, а реквизитерка је Гордана Милетић.

Опширније

Као и за време трајања првог фестивала и ове године ће у пратећем програму бити уприличена изложба одабраних костима Милановачког позоришта које је креирала Биљана Кнежевић, а аутор поставке је глумица и организатор МП, Даница Вучетић. „Костим је јако важна карика у свакој представи. Он дочарава време, стање и ситуацију у комаду. Али, костим сам по себи нема сврху, сем оне естетске, он тражи глумца који ће да га ,,оживи“. Често говорим да добро урађен костим ,,ради“ за глумца који га носи. Такође, дешава се да када дође костимска проба оживе и сами ликови, као да им костими дају неки последњи печат након свих проба. После таквих вечери мирно спавам,

Опширније

На програму фестивала ће се наћи шест представа Милановачког позоришта које је режирао Бранко Кнежевић. Костиме је обликовала Биљана Кнежевић, мајстор сцене је Милан Аћимовић, а светло и тон потписује Горан Драгутиновић. 3. септембар 2020. године – ПРОФЕСИОНАЛАЦ 5. септембар 2020. године – МИЛА и ГОСПОЂИНА МАЈКА ЈЕ УМРЛА 12. септембар 2020. године – ЈЕДНОЧИНКЕ 13. септембар 2020. године – СИЛВИЈА 15. септембар 2020. године – ТАРТИФ 17. септембар 2020. године – ГОСПОЂЕ МИНИСТАРКЕ Све представе одиграће се на Великој сцени КЦ, у Дому културе, са почетком у 20 часова.

Опширније

Други међународни сусрет варошких позоришта ТАКОВСКЕ ЦВЕТИ реализоваће се од 3-17. септембра 2020. године. Због тренутне епидемиолошке ситуације ове године ће бити на локалном нивоу и ревијалног карактера. На програму ће се наћи шест представа Милановачког позоришта („Професионалац“, ,,Мила“ и ,,Госпођина мајка је умрла“, ,,Једночинке“, „Силвија“, „Тартиф“ и „Госпође министарке“). Велику захвалност дугујемо пријатељима фестивала: Папир принт-у, РП штампарији, МАСС-у, Графопринт-у, Призми, агенцији Air tours, као и молерско-фасадерској радњи ,,Нови Вујо“.

Опширније