Обавештавамо вас да је Школска сцена 2020. отказана због мера које је увела Влада Републике Србије у циљу спречавања ширења вируса корона.

Опширније

Углавном говоримо о представама (припремама и извођењима), плановима, гостовањима, глумцима, фестивалима и наградама. Дуго сам размишљала да би можда људима било интересантно да сазнају нешто и о раду људи који се не труде да буду у првом плану, а који иза кулиса и рефлектора сцене марљиво раде и доприносе магији нашег позоришта. С обзиром на то да је Влада Републике Србије наложила строгу изолацију, то ми је оставило више времена, поред редовних обавеза, укључујући и темељно прање руку, да се позабавим овом темом и направим причу са важном кариком ансамбла, синонимом за костим и стилизацију, нашим костимографом Биљаном Кнежевић. Подсетићу вас да је Биљана Кнежевић награђена за најбољи костим на

Опширније

5.3.2020. МИЛА и ГОСПОЂИНА МАЈКА ЈЕ УМРЛА 12.3.2020. МИЛА и ГОСПОЂИНА МАЈКА ЈЕ УМРЛА 19.3.2020. ПРОФЕСИОНАЛАЦ 26.3.2020. ТАРТИФ Све представе на Малој сцени у Горњем Милановцу почињу у 20 часова. Број телефона за резервацију места је 065/636-02-09.

Опширније

Расписан је конкурс за ШКОЛСКУ СЦЕНУ 2020. Милановачко позориште и Културни центар Горњи Милановац расписали су конкурс за „Школску сцену 2020.“ – фестивал позоришног стваралаштва ученика основних и средњих школа са подручја општине Горњи Милановац.Право учешћа на конкурсу имају све матичне основне и средње школе са подручја општине ГорњиМилановац које до 24. априла 2020. године доставе пријаве Милановачком позоришту или Културном центру.Школе за фестивал могу да пријаве три представе.Смотра је такмичарског карактера, а представе ће се изводити у договору са организаторима у матичнимшколама или у великој сали Културног центра (Дом културе). Школе које желе представе да изведу у Домукултуре, за пробу ће моћи да користе искључиво дан предвиђен за наступ.Организатори

Read more

Представа „СИЛВИЈА“ А. Р. Гарнија, у режији Бранка Кнежевића, изборила је пласман на XVI Аматерским глумачким свечаностима (сусрети варошких позоришта Србије) „Миливојев штап и шешир“ у Пожаревцу. У представи играју Татјана Рашић, Виктор Вујић, Даница Вучетић, Михаило Ристић и у специјалној улози (епизоди) пас Дорина-Дора . Костиме је обликовала Биљана Кнежевић, а израдила Надица Симић. Мајстор сцене је Милан Аћимовић, а светло и тон потписују Горан Драгутиновић и Ђорђе Дабић. Наступ Милановачког позоришта је заказан за суботу, 29. фебруара 2020. године са почетком у 20 часова.

Опширније