Кофа је бушна
  • Ознаке : # #
  • Сезона : 2012/2013.
  • Текст : Бранко Кнежевић
  • Режија : Бранко Кнежевић
  • Мајстор светла : Милан Аксентијевић
  • Мајстор тона : Милош Мијатовић
  • Улоге : Татин син звани хулиган први - Ратко Трифуновић, Татин син звани хулиган други - Јован Јаковљевић, Чаршијан први - Бранко Недељковић, Чаршијан други - Ивица Тодоровић, Још један чаршијан - Предраг Лошић, Један отац изанђали рокер - Бранко Кнежевић, Двојица што се даве јер немају паметнија посла - Петар Раичевић, Предраг Гајанин, Један потпуно нормалан младић - Иван Ковачевић

Зашто баш ја? Да знате, без увреде, да ме то питање мало вређа. Како зашто мене да бирате? Ја сам толико добар, поштен, поуздан (мало ми је, признајем, неугодно да причам о себи), али, ја стварно не знам о чему бих друго причао!, осим о себи, јер, ништа ми није толико значајно, добро и вредно и паметно, да бих на то губио време. А о себи, верујте ми, могу да причам данима, и увек се тада расплачем! Зашто?! Зато што сам искрен! Ево: ја вам искрено обећавам да, ако ме изаберете, ни о чему другом нећу водити рачуна, осим о себи, као и до сада! Друго: непоткупљив сам, док неко не понуди више! Искрено? Искрено! Значи: са мном сте само на добитку, немате шта да изгубите – јер ја држим реч: од других нећете добити оно што су обећали, а ја вам обећавам да нећу испунити ништа од онога што сам обећао, јер немам шта да обећам, и обећање ћу испунити! Поштено? Поштено! Што да ризикујете са непредвидивим и непоузданим људима који обећавају а неиспуњавају. Доста је лажи! и превара!, неизвесности и ишчекивања!! Ја ћу вас сигурно преварити, што значи – испунићу моја обећања – нећу се борити против сопствених обмана кад дођем на власт, него само против туђих! Тако је! Пођите са мном у извесну будућност – гарантујем вам да нигде нећемо стићи!!! За све што сам урадио за вас, мало је да ми кажете хвала! Аплауз! Аплауз! Јер тим аплаузом не награђујете мене, него себе – јер сте мене изабрали! Скромно се дивим вашем избору! Дали сте ми поверење да ја одаберем вас – јер мене нико други не би изабрао! Хвала вам! Хвала! Живела оваква Србија!

„КОФА ЈЕ БУШНА“ је сатиричан и горак колажни драмолет који не може да се начуди самољубљу, подрепаштву, дволичју, самоиздаји, искључивости, самообмани, једноумљу, богомрзју, једном речју пилулама које пијемо сваки дан, вољно или невољно, на које смо се навукли и које су постале саставни део генетског бића нашег народа. „КОФА“ у поднаслову има ознаку „Из моје чаршије“, али она је слика свих наших „чаршија“, глиба из ког не можемо (или нећемо), да ишчупамо ноге. А онда се чудимо што неко отпозади лако доврши посао.